DOĞAL DEKOR FABRİKA SATIŞ MAĞAZASI

Showroom & Satış : Barış Mahallesi Birlik Sanayi Sitesi 1. Cadde No:108 Beylikdüzü İSTANBUL T: 0212 875 81 15 C: 0532 658 69 05
Fabrika : Ankara Karayolu 12. Km AFYON
Ocak: Korkuteli ANTALYA web: www.dogaldekor.com

TAŞ DUVAR

Taş Duvar Deseni
 Günümüzde,  inşa edilen evlerin dekorasyonunda sıklıkla kullanılan malzemelerin, çeşitliliği arttıkça, müşterilerin de karar vermekte zorlandığını, kafaların karıştığını görüyoruz. Ancak, bu seçenek çokluğunda da, insanlar, doğal malzemeleri, çoğunlukla yapay  olan, kimyasal ham maddelerle üretilen malzemelere tercih ediyorlar. Çoğunlukla, taş duvarlar ve ahşap bu malzemelerin başında geliyor.  Taş duvar deseni, genellikle müstakil evlerde doğallığı sağlamak, sıcak bir ortam oluşturmak için kullanılan, en elverişli yöntemlerden biri. Evleri oluşturan hemen hemen tüm mekânlarda, taş duvar deseni kullanmak mümkün. Özellikle, Amerika, Kanada gibi ülkelerde çok daha fazla yaygın olan taş duvarlar, ülkemizde de kullanımı gittikçe artıyor ve doğal olana dönüş akımı nedeniyle hak ettiği rağbeti görmeye başlıyor.

Taş duvar fiyatları 


Aynı işçilikte ve aynı etkiyi yaratabilecek diğer malzemelerin fiyatlarıyla karşılaştırıldığında, kullanıldığı mekân ve işleve göre değişiklik gösterse de, uygun denebilecek seviyelerde. Malzemenin fiziksel özelliği, yani,  ağırlığı, rengi, sertliği, ısı geçirgenliği gibi özellikleri de düşünüldüğünde, taş duvarlar  dekoratifliğinden de öte, bazı artı yararlar da sağlıyor.

Desenlerin Doğal Taşlardaki Ahengi
Bunun yanında taş duvar deseni sayesinde, mekânlar içinde elde edilen doğallık, evlere ayrı bir ruh da kazandırıyor.  Her malzemenin olduğu gibi taş duvarlarında,  oldukça fazla çeşidi var. Taş duvar üreten firmalar, üretimde kullanılan taşın, kalitesinden,  sertliğinden tutunda, taşın rengi, oluşturulabilecek oldukça fazla desen çeşidine kadar, taşlarında seçiminde her türlü müşterinin memnuniyetini sağlayacak çözümleri sunuyor. Sizde onlarca çeşit arasından mutlaka zevkinize göre bir model bulacaksınız.

 Dış cephede; cephe kaplama, dış duvarlar, şömine, baca vs
 İç dekorasyonda; da çoklukla kullanılan, taş duvar deseni kullanım alanları da oldukça geniş.

  Rutubet geçiren bölgelerin bordürleşmesinde, hem teknik sorun çözümü, hem de dekoratif ortam yaratılmasında sıklıkla kullanılıyor. Dekorasyon, korunma, gibi yararları dışında taş duvarlar,  aynı zamanda bir güç simgesi olduğundan,  taş duvarlar kullanılan bir evin sahibine katacağı “güçlü”,“fethedilemez” imajı da, yabana atılır bir kazanç sayılmaz.

Taş Duvar

Taşın kendisi doğadır. Milyonlar, milyarlarca yıldır Dünya tarihine tanıklık etmiştir. Oluşumundan bu yana insanoğlunun, silahı olmuş, oturağı olmuş, yastığı olmuş evi olmuş, kalesi olmuş, su kanalı olmuş her zaman kullanılmıştır. Bilimin ve teknolojinin gelişmesi ile birlikte daha az kullanılmaya başlanmış tır. Hatta çeşitli yapı malzemelerinin keşfedilmesiyle inşaat sektöründe bile kullanımı azalmıştır. Ta ki insanoğlu doğayı ve doğalı özleyene kadar…
Geçmişte taş duvar, Anadolu mimarisinde çokça kullanılmış yapı unsurlarıdır. Sağlam olması, ısı yalıtımının iyi olması ve doğadan kolay elde edilmesi, taş duvarlardan binalar yapılmasına neden olmuştur.  Taş duvarlar günümüzde ise daha çok dekoratif olarak kullanılmakta ve önemli alanlarda tercih edilmektedir. Taş duvarlar doğal ama kullanışlı, sade ama gösterişli yapı unsurlarıdır.
Doğada rengârenk taşlar vardır. Bulunduğu yöredeki minerallerin renklerine boyanmışlar ve o arazinin karakteristik özelliklerini almışlardır. Geçmiş dönemlerde yöresel mimarilerin farklılaşmasındaki etkenlerden biri de, o yöre mimarisinde kullanılan taşların renklerinden kaynaklanmaktadır.

Niçin Taş Duvar Kaplama?

Gelin bu soruyu maddeler halinde düşünelim
- Doğanın bulunduğunuz yere yansıması
- Sağlamlık
- Sağlık. Nefes alan doğal malzeme
- Isı saklama özelliği
- Görsellik, güzellik ve sanat

Evime, Ofisime Taş Duvar

Günümüzde bu taş duvarları, tekrar evimize getiren en iyi uzman, bir Duvar Taş Kaplama Firması ve uzman çalışanlarıdır. Duvar Taş Dekorasyon adı altında, istenilen binanın iç ve/ veya dış cephesine istenilen ebatlarda taş duvar kaplamaları yapılmaktadır. Taş duvar kaplama fiyatları da bu özelliler ve istekleriniz ölçüsünde hesaplanır.

 Taşların renk ve şekil çeşitliliği, bir taş duvar istediğimizde karar vermemizi zor hale getirebilir. Öyle ki kare, dikdörtgen kesme, yuvarlak, karışık şekillerde ve krem, beyaz, gri, kırmızı ve diğer renk seçenekleriyle taş duvar kaplama çeşitleri çok fazladır. Karar vermemizi kolaylaştıracak en önemli referanslar ise taş duvar kaplama örnekleri ve kataloglardır. İster bizzat kendiniz,  isterseniz katalog ve internet sayfalarında taş duvar kaplama örneklerini görebilir ve bu şekilde karar verebilirsiniz. Taş duvar dekorasyon bir sanattır ve muhakkak ki bu sanatı evinize, ofisinize en iyi şekilde yansıtmak istersiniz. 

Taş Duvar İç Mekân

Taş duvarlar aracılığı mekânınızın içini kaplayarak kusursuz bir görünüm elde edebilirsiniz. Sahip olduğu hizmet anlayışı ile birinci sınıf kalitede sonuçlar veren taş duvarlar mekânın içyapısının farklı bir form elde etmesini sağlamaktadır. Memnuniyet derecesini göz önünde bulunduran firmalar, iç mekânın daha eğlenceli ve yaşanabilir kılınması adına bu işlemi uygulamaya almaktadır.
  İstekleriniz zevkleriniz aklınızda kaladursun siz yalnızca bize anlatın. Göreceksiniz ki iç mekânda görmeye alışık olmadığınız farklı formdaki kaplamaları hayallerinizin ötesinde bir güzellikle size sunuyoruz.

 Salon dekorasyonu da dâhil olmak üzere birden fazla modele ev sahipliği yapan taş duvarlar otantik kaplama modellerini müşterisiyle paylaşmaktadır.  Bambu, doğal taş, ahşap ve beton olmak üzere çeşitlendirilen taş duvarlar doğal görümüme sahiptir. Taş duvar kaplama ürünlerinin montajı, vida aracılığı ile çözüme kavuşturulmaktadır.  Spa, otel ve restaurant gibi yerlerde yenileme işlemini uygulamaya alan ekipmanlar tadilat sürecini pratikleştirmek adına sizlerin istek ve arzularını göz önüne almaktadır.
Alışkın olmadığınız modeller ile ön plana çıkan taş duvarlar banyo dekorasyonu yapımında da kullanılmaktadır. Otantik yapıya sahip dayanıklı ürünlere ev sahipliği yapan taş duvarlar mekanın kusursuz fiziksel görünüme sahip olmasını destekler.

İç mekânda nasıl taş duvarlar kullanılır?

 İç mekânda kullanılan taş duvarlar doğal taşlar aracılığı ile işleme alınmaktadır. Doğadan çıkan bu taşlar işlenebilir özelliği ile inşaat malzemelerinde de kullanılmaktadır. Peki, nasıl özellikler barındırırlar?
·    Kaya ve minerallere sahip olan taş duvarlar kristal yapı ve sertlik özelliği ile tanımlanmaktadır.
·    İç mekânda kullanılan bu ürünler aynı zamanda ısı iletkenliği, kristal yapı ve optik özelliklidir.
·    Metalik olanlar metalik olmayanlar olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.
·    Yatak başlarında, yemek odalarında ve yatak odalarında kullanılan doğal taşlar kaplama ve döşeme malzemesi olarak kullanılmaktadır.

·    Mutfak masalarında da işleme alınan duvar taşları özellikle siyah mermer ve traverten örnekleri ile müşterisini karşılamaktadır.

Taş Duvar İç Mekan İçin Malzeme

-     Patlatma Mermer
-     Patlatma Traverten
-     Patlatma Taş
Patlatma taş firmaları ile gerçekleştirilen bu uygulama duvar kaplamaları, iç duvar kaplama ve siyah taş kaplama ile mekânın sıra dışı bir formda hazırlanmasını sağlamaktadır. Taş duvar kaplama, iç mekânlarınızı oldukça şık ve kullanışlı hale getirecek. Tercih size kalmış İster Mermer Patlatma, ister traverten patlatma. Kaliteli bir şıklık için seçim sizin.


0 yorum :

Yorum Gönder