DOĞAL DEKOR FABRİKA SATIŞ MAĞAZASI

Showroom & Satış : Barış Mahallesi Birlik Sanayi Sitesi 1. Cadde No:108 Beylikdüzü İSTANBUL T: 0212 875 81 15 C: 0532 658 69 05
Fabrika : Ankara Karayolu 12. Km AFYON
Ocak: Korkuteli ANTALYA web: www.dogaldekor.com
Merhabalar.
Bu konuda mermerin nasıl parlatılabileceği Mermer nasıl parlatılır , mermer cilası nedir mermer nasıl temizlenir gibi konularda 
ipuçları vermeye çalışacağım.

Mermerler  parlak ve doğal görünümleri sayesinde dikkat çekerler. Fakat çevre faktörleri mermerleri olumsuz yönde etkilerler. Örneğin güneş ışığı, asidik maddeler mermerin parlaklığının zamanla kaybolmasına neden olur.
Fakat mermerler 50 yıl 100 yıl sonra bile cilalanıp ilk günkü parlaklığını alabilme özelliğine sahiptir.

Mermerler Nasıl Cilalanır ? (Uygulamadan önce, Fabrikasyon )

Mermerin Parlama Mantığı aşınmadır. Aşındıkça parlar. Cilalama işlemleri zımpara ile olur zımpara kumu küçüldükçe(İnceldikçe) parlaklık artar.

Fabrikasyon cilalama işlemi Mermer cila makinesi ile yapılır. 10 yada 12 kafalı (Abrasivli) makineden geçerek parlatılır. Mermer cilalama makinesindeki zımparalar (Abrasivler) bildiklerimizden biraz farklı zımparadan daha çok sabun görünümündedir.
Mermer Cila Makinası


Abrasivler (Her Biri Farklı Numara ) 

Eskimiş, Kullanılmış Mermerler Nasıl Cilalanır?

Evde, ofiste, apartmanda kullandığımız zamanla parlaklığı giden mermerlerin tekrardan parlatılıp eski halini alması için ihtiyacımız olan manuel cilalama makinasıdır.Yine zımpara mantığı ile çalışır abrasiv katlarıyla parlatılır.İşlem yapılırken ısınmayı önlemek için su kullanılır.Su olduğu için cilalama işlemi yapılırken çamur olur. Oturulan mekanlarda tavsiye etmediğim bir yöntem olmakla beraber kullanılmış mermeri en iyi parlatan yöntemdir.
Mermer Cilalama Uygularken ( Portatif Cila Makinası)


Cilalanmış Mermer
Mermer Cila Makinesi ( Portatif )

Likit Cilalar İle Mermer, Granit Parlatma İşlemi Nasıl Yapılır ?

Piyasada bulunan bir çok likit cila, kimyasal koruyucu vardır. Mermerin Parlatılmasında en hızlı çözümdür yanlız burada bir konuya değinmek istiyorum; Likit cilalar mermerin, granitin yüzeyindeki pürüzleri gidermezler yani mucizevi etkiler beklemeyin sadece rengi canlandırır ipeksi parlaklık verirler( cilası bozulmuş yüzeyler için). 

Mermer Cilası Nasıl Uygulanır ?

Likit ( Sıvı ) Mermer Cilalarını homojen bir şekilde mermerinize püskürterek uyguladıktan sonra temiz ( renksiz) bir bez ile silmeniz yeterlidir.Daha etkili sonuç almak istiyorsanız cilayı sıkıp sildikten sonra polisaj makinası ile parlatabilirsiniz. Mermer emici olduğu için ilk seferde uyguladığınız cilayı emecektir.Birkaç kez tekrarlamanızda fayda vardır. Mermer cilası için marka tavsiyem (Atölyede kullandığımız ) King Cila olur. 
Likit Mermer Cilası

Yapı marketlerde satılan birçok ürün/ marka var fakat kendi deneyimimle çoğu ürün hiçbir işe yaramamaktadır. Amacınıza uygun ürün seçimi için benimle irtibata geçip tavsiye alabilirsiniz.


10 yorum :

Adsız dedi ki...

merhaba

benim koyu gri mermerden mutfak ta kullandığım havanım var.Maalesef yanlışlıkla bulaşık makinesinde yıkanmış ve parlaklığı gitmiş, dışı kireç kaplı gibi ve pütürlü olmuş.Atmaya kıyamıyorum, eski parlaklığını nasıl kazanır? Kimyasal kullanamam sanırım çünkü havanda sarımsakö baharat falan dövülüyor.Şimdiden teşekkür ederim

Unknown dedi ki...

Merhabalar;
Öncelikle şunu belirteyim ki; ev ortamında eski cam parlaklığını yakalamanız çok zor. Fakat havanı kurtarmak için nalburdan 400-600-800-1000 numaraları el zımparası alın sırası ile sürekli ıslatarak havanınızı ovup zımparalayın. Numara büyüdükçe havanınızın eski görünümüne kavuştuğunu göreceksiniz. Bu işlem cam gibi parlatmaz fakat pürüssüz ipeksi mat bir görünüm kazandırır.

Adsız dedi ki...

Merhabalar mutfak tezgahim simli siyah granit tezgah yanlış bi ürün kullandım ve hem rengi çok matlasti hemde simleri artık hiç parlamiyor. Ne tavsiye edersiniz .şimdiden teşekkürler.

Unknown dedi ki...

Teşekkürler çok güzel bir paylaşım olmuş. beton parlatma

Adsız dedi ki...

Merhabalar gri mermer mutfak tezgahım var yanlış kullanılan ürünler nedeniyle asinmis durumda ne önerirsiniz

rehber2005 dedi ki...



yerler mermer fakat parlatilmamis.ben evde kendim ne yapabilirim.makina olmadan parlarmi

Unknown dedi ki...

Merhaba oncelikle şimdiden teşekkür ederim benim de şoyle sorum olacak. Mermer den daha sert taşlar içinde aynı işlemi mi yapmak gerekiyor yoksa sertlik değeri değiştikçe işlemler de değişim gerekir mi acaba


Unknown dedi ki...

Merhabalar benim mutfak tezgâhım beyaz ve henüz bir yıl oldu kullanali fakat hem parlaklığını kaybetti hemde çıkmayan lekeler ne yapabilirim?

Unknown dedi ki...

Benimde mutfak yeri mermer cok yipranmis biz evde kendimiz zimparayla silip cila yapmak istiyoruz en iyi cila marka soylermisiniz tesekurler

Unknown dedi ki...

banyoda yerde myra beige doğal taş var koruma amaçlı nasıl bir ürün tavsiye edersiniz. ayrıca bu taş nasıl temizlenir ve zamanla oluşan delikler nasıl doldurulur.

Yorum Gönder