DOĞAL DEKOR FABRİKA SATIŞ MAĞAZASI

Showroom & Satış : Barış Mahallesi Birlik Sanayi Sitesi 1. Cadde No:108 Beylikdüzü İSTANBUL T: 0212 875 81 15 C: 0532 658 69 05
Fabrika : Ankara Karayolu 12. Km AFYON
Ocak: Korkuteli ANTALYA web: www.dogaldekor.com
Mermer Nedir ?
Kesilme ve parlatılabilme gibi özellikler gösterebilen her cins taş mermer olarak kabul edilmektedir. Endüstriyel alanda mermer olarak isimlendirilen kayaçların hepsi jeolojik anlamda mermer değildir. Ancak, kayacın türü ve bileşimi ne olursa olsun blok halinde çıkarılabilme, kesilme ve cilalanma gibi özellikler göstermesi kayaçların mermer olarak kabul edilmesine yeterlidir. Bu sınıfa giren kayaçlara örnek olarak granit, diyabaz, siyenit, traverten ve oniks verilebilir. Mermer günümüzde iç ve dış cephe kaplamacılığında, merdiven basamaklarında, taban döşemelerinde, şöminelerde, mutfak ve banyolarda, taşıyıcı sütunlarda ve aynı zamanda dekoratif döşeme ve süsleme amaçlı kullanıma elverişli olup inşaat sektörünün birçok alanında kullanılmaktadır. Doğal taşlar süsleme ve estetik kullanımlarının yanı sıra dayanıklılıkları, sağlık, atmosferik şartlar ve çevre temizliğine olumlu katkıda bulunmaktadır.

Traverten nedir?
Traverten Kalsiyum karbonat ve bikarbonat bakımından zengin sıcak kaynak sularında oluşan çökellerdir. Travertenlerin oluşumu esnasında bileşiminde bulunan bitki kökü yaprağı zamanla çürümesi nedeni ile meydana gelen boşluklardan ötürü doğal gözeneklidir. Yapısındaki gözenek delikleri kendi tozlarından yapılan karışımlarla kapatılabildiği gibi, gözenekli şekilde de temini sağlanabilir ve kullanılabilir. Travertenler genellikle içerisinde bulunan metal bileşikleri ve diğer organik bileşikler nedeni ile çok özel renk ve biçimlere sahiptirler. Traverten terimi bu oluşumların yaygın olarak görüldüğü İtalya'daki Tivertino'dan adını almıştır. Travertenin gözenekli oluşundan ötürü, temas ettiği yüzeylerde ferahlık sağlaması ve rahat işlenilebilir olma özellikleri sebebi ile mimaride önemli yer teşkil eder. Kullanım alanları olarak; iç ve dış cephe kaplamalarında ve dekoratif amaçlı kullanımlar başta olmak üzere birçok yer ve duvar döşemelerinde zahmetsizce uygulanabilir halde hayatımıza girmişlerdir.

Neden Doğaltaş ?

Doğal bir ürün olması nedeniyle inşaat malzemeleri arasında iyi bir yere sahip olan doğal taş aynı zamanda çok çeşitli renk ve yapısal özelliğe de sahiptir. Orjinal yapısı, güzel görünümü ve uzun ömürlülüğü ile yaşadığımız mekanları güzelleştiren doğal taş, son yıllarda oldukça popüler. Aşağıda doğal taşla ilgili bilmek istediklerinizi bulabilir, seçimlerinizi bu bilgiler ışığında daha sağlıklı gerçekleştirebilirsiniz. Doğaltaş çevre dostudur Doğal bir inşaat malzemesi olarak doğal taş, sağlığa zararlı maddeler içermez. Bu nedenle doğal taş, gıda üretim alanlarında da güvenle kullanılabilmektedir. DIN 4102’ye uygun A sınıfı bir malzeme olan doğal taş aynı zamanda yanmazdır. Ayrıca yangın durumunda insan sağlığına zararlı herhangi bir zehirli madde salgılamaz. Doğal taş, inşaat malzemesi olarak kullanılmadan önce, koruyucu kaplama gibi yardımcı kimyasal madde kullanımı gerektirmez.

0 yorum :

Yorum Gönder