DOĞAL DEKOR FABRİKA SATIŞ MAĞAZASI

Showroom & Satış : Barış Mahallesi Birlik Sanayi Sitesi 1. Cadde No:108 Beylikdüzü İSTANBUL T: 0212 875 81 15 C: 0532 658 69 05
Fabrika : Ankara Karayolu 12. Km AFYON
Ocak: Korkuteli ANTALYA web: www.dogaldekor.com

FİXA FLEX Granit Seramik Yapıştırma Harcı (Beyaz)



Dekoratif doğal taş, granit ve seramik yapıştırılmasında kullanılan flex özellikli çimento esaslı beyaz toz yapıştırıcıdır. 

Tanımı ve Kullanım Alanları: Yüksek performansa ve stabiliteye sahip esnek bir yapıştırma harcıdır. Uzun çalışma sürelidir. Büyük ebatlı yer ve duvar seramiği, granit, granit seramik, mermer, klinker ve her türlü doğal taş kaplama malzemesinin döşenmesinde, yoğun yaya trafiğine maruz kalan iş yerleri, alışveriş merkezleri, okul, hastane gibi mekanlarda, eski granit ve mermer yüzeyler üzerine seramik kaplamasında kullanılır. İç ve dış mekanlarda, yatay ve düşey yüzeyler ile alttan ısıtmalı sistemlerde kullanıma uygundur.


Özellikleri: Beyaz çimento esaslı, tek bileşenlidir. Fixa dogal tas yapistirici Polimer katkılıdır. Kayma özelliği azaltılmıştır. Çok esnek ve güçlü yapışma sağlar. İşleme süresi uzundur, zamandan ve işçilikten tasarruf sağlar. Yapıştırılan plakaların uzun süre düzeltilmesine imkan sunar. Yüksek stabilite sağlar, düşey uygulamalarda sarkma yapmaz. Yukarıdan aşağı döşenebilir.
Suya ve dona dayanıklıdır, sıcaklık değişikliklerinden etkilenmez. Beyaz renginden dolayı dekoratiftir. Beyaz derz ile aynı renkte olduğu için daha kolay derz uygulamasına geçilebilir.

Granit Seramik Doğal Taş Yapıştırma Harcın Hazırlanması:

25 kg FiXA FLEX Granit Seramik Doğal Taş Patlatma Doğal Taşlar Yapıştırma Harcı (Beyaz), yaklaşık 5,5 - 6,5 lt temiz su içine katılarak tercihen düşük devirli bir mikser ile topak kalmayacak şekilde karıştırılır.
Hazırlanan harç 5 - 10 dakika olgunlaşması için dinlendirilir ve tekrar 1 - 2 dakika karıştırılarak kullanılır.
Kaptaki karışım 2 - 2,5 saat içerisinde tüketilmelidir.


Granit Seramik Doğal Taş Yapıştırma Harcı Uygulama Bilgileri:
Öncelikle, yapıştırma harcı kuvvetlice uygulama yüzeyinin üzerine bastırılarak bir kontak tabakası oluşturulur ve daha sonra karo ebadına uygun seçilmiş bir dişli mala ile ürün taraklanır.

Yapıştırma harcının seramiğin arka tarafının en az %80’ine temas etmesi sağlanmalıdır.
Kullanılan döşeme plakaları ve zemin düzgünlüğüne göre gerekirse çift taraflı yapıştırma metodu tercih edilerek hem doğal taş arkasına, hem de yüzeye yapıştırma harcı sürülmeli ve taraklama yönü birbirine dik gelecek şekilde plakalar tespit ettirilmelidir.
İyi bir yapışma sağlamak için lastik çekiç yardımı ile kuvvet uygulayarak yapıştırınız.

Doğal dekor blog sayfamızda dekoratif doğal taşlar ile ilgili bilgiler bulabilirsiniz.
Bir önceki yazımız olan 
Dekoratif Patlatma Eskitme Doğal Taş | Yeni Ürün -DT1567 yazımızda yeni model duvar taşları modelleri inceleyebilirsiniz. 

0 yorum :

Yorum Gönder