DOĞAL DEKOR FABRİKA SATIŞ MAĞAZASI

Showroom & Satış : Barış Mahallesi Birlik Sanayi Sitesi 1. Cadde No:108 Beylikdüzü İSTANBUL T: 0212 875 81 15 C: 0532 658 69 05
Fabrika : Ankara Karayolu 12. Km AFYON
Ocak: Korkuteli ANTALYA web: www.dogaldekor.com

Dekoratif Doğal Taşlar Nasıl Temizlenir? (İç mekan için)



Müşterilerimizin (Özellikle bayanların ) Doğal taşları görünce ilk akıllarına gelen ''Bunların tozu nasıl temizlenecek?'' olur. Tepkilerinden de anladığım gibi baya ürkütücü bir işmiş gibi gelir. 

Oysaki durum öyle değil. Evinize ya da ofisinizin duvarındaki dekoratif doğal taşları elektrik süpürgesinin ucuna fırça aparatı takarak rahatlıkla temizleyebilirsiniz. Sandığınız kadar toz tutmayacağından emin olabilirsiniz. Masanın üzerinde ne kadar toz varsa duvarda yarısı kadar bile toz tutmayacaktır. 
patlatma traverten mermer mozaikleri nasıl temizleriz









fileli doğal taş temizliği

Dekoratif Doğal Taşlar Toz Tutar mı ?

Çözüm bu kadar basit.Herhangi bir kimyasala kesinlikle ihtiyacınız yok. Dekoratif doğal taşları ilk aldığınızda size tozlu gelmesi normaldir.Üzerindeki tozlar üretim aşamasında fabrikada kesimden, kırımdan kaynaklanan tozlardır. 1 defaya mahsus bu tozları temizlediğinizde bir daha yüzeyden toz çıkmayacaktır.




Eğer dış mekan duvarınızda dekoratif doğal taş mozaik kaplaması yaptırdıysanız, zamanla taşlarda kararma görebilirsiniz. Nedeni yağmur suyunun taşıdığı toz zerrelerinin doğal taşlar üzerine yapışıp kalmasıdır. 

Peki bu dış mekanda kirlenmiş dekoratif doğal taşları nasıl temizleriz ? 

Dış Mekan Dekoratif Doğal Taş Kaplaması 
Aslında cevabı hepinizin bildiğini düşünüyorum .Çözüm ''SİRKE'' evet yanlış duymadınız sirke. Bi bağlantı kuramamış olsanızda; Sebzeleri, yeşillikleri yıkarken toprak ve tozdan arındırmak için kullandığımız yöntemi uyguluyoruz. ''Heeee'' sesi duyar gibi oldum :) 



Uygulamaya gelince; Bildiğimiz üzüm sirkesini pompalı ilaçlama aletinin içine koyarak doğal taş mozaiklerimizin üzerine püskürtüyoruz.Sirke toz -toprak zerrelerini çözüyor ve  15-20 dakika sonra üzerine tayzikli su tutarak araba fırçası ile fırçalıyoruz. Sonuç sizi tatmin etmediyse aynı işlemi tekrar uyguluyoruz. Ve dekoratif doğal taşlarımız artık yeni gibi pırıl pırıl...


Yazan: Sinan Şensoy
Aklınıza takılan sorularınızı yorum bölümünden benimle paylaşabilirsiniz.

Temizleyecek Dekoratif Doğal Taşlara Hala Sahip Değilseniz
www.dogaldekor.com adresini ziyaret edebilirsiniz:)
Sağlıcakla kalın...





1 yorum :

Yorum Gönder