DOĞAL DEKOR FABRİKA SATIŞ MAĞAZASI

Showroom & Satış : Barış Mahallesi Birlik Sanayi Sitesi 1. Cadde No:108 Beylikdüzü İSTANBUL T: 0212 875 81 15 C: 0532 658 69 05
Fabrika : Ankara Karayolu 12. Km AFYON
Ocak: Korkuteli ANTALYA web: www.dogaldekor.com


Dekoratif Doğal Taş Işıklandırma

Doğal taş patlatma ışıklandırma yapacaksanız şu iki tüyoyu asla es geçmeyin
1- Işık her zaman tek yönlü olsun ( sadece üst, sadece alt ,sadece sağ yada sadece sol ).Tek yönlü ışıkta her zaman ışık gölge olayı daha fazla olur buda istediğiniz etkiyi tam anlamıyla size sunar.
2-Işık kaynağınızı mutlaka gizleyin. Işık kaynağı görünen ortam her zaman gözü yorar.  

İç Mekan Aydınlatma

İç mekan aydınlatma için önümüze bir çok seçenek gelmekte.Burada seçim yapmak tabiki yine sizin zevkinize kalmış.Loş bir ortam, aydınlık, renkli yada klasik... 

Led aydınlatma, Led nasıl bağlanır ?

Genelde dekoratif doğal taş uygulanan mekanlarda gizli ışık hazneleri yapılır ( nish). Bu gizli ışık haznelerinin içinden ışıklandırma yapmanın en kolay yolu  şerit leddir. Hem maliyet açısından hemde kumandalı istenilen renkte olabildiğinden en çok tercih edilen üründür. 
Led aydınlatma için ihtiyacınız olan malzemeler ;

1-Şerit Led 
2-Adaptör
3-Lehim Makinası
4-Kablo
5-Kablo Kanalı (Şerit ledi içine yapıştırıp düzgün durmasını sağlamak için) 
6-RGB Modulator( 3 renkli şerit led için uzaktan kumandalı sistem) 

Şerit Led
Şerit led üzerinde makas ile gösterilen yerlerden istediğiniz uzunlukta kesebilirsiniz. Uygun uzunlukta kestikten sonra buralardan lehim yapacağız.

İpucu ! Bakır renginde gördüğünüz lehim yerlerinin üzerinde plastik ince bir tabaka vardır lehim yapmadan önce hafifçe kazırsanız lehim daha rahat tutar.
+12 v yazan bizim artımız
B: Mavi ledler
     R: Kırmızı Ledler
   G: Yeşil Ledler
Lehim yaptığımız kabloların diğer ucunu aşağıda gördüğümüz modulatörün kablo bağlantı çıkışına eşleştirerek bağlayın. +RGB Yazan yere(Küçük bir soket var ucunda isterseniz kesebilirsiniz) Şerit Leddeki harflerle aynı harflere bağladığınıuzdan emin olun.
RGB Modulator
( 3 renkli şerit led için uzaktan kumandalı sistem renk değiştirme açma kapama için)
Şimdi modulatörü adaptöre bağlayıp güç(Elektrik alacağız) 
L N (AC) Yazan yer adaptörü pirize bağlamak için. 220v kabloları bağlıyoruz ucuna fiş takıp evdeki elektrik prizine takmaya hazır hale getiriyoruz. Hmm bize birde adaptör soketi gerekiyor.Bu soketteki iki kablodan birini -V diğerini +V olan yere bağlıyoruz. Ve soketi moduletöre bağlıyoruz.Fişi prize taktığımız zaman ledler yanmaya başlıyacaktır.
İpucu !+V ADJ  yazan yeri tornavidayla çevirip ışığı arttırıp azaltabilirsiniz.
Adaptör Soketi
Örnekler;







Duvar üzeri aplik ile doğal taş patlatma aydınlatma

Dekoratif doğal taşlarınızı resimde gördüğünüz duvar üstü apliklerle aydınlatabilirsiniz. Çok şık ve sade olan bu ürün ortama daha ağırlık katar. Benim favorilerimden biri olan aydınlatma türü. 

0 yorum :

Yorum Gönder